Grup Paleontològic GMVertical

MISSATGERS DEL PASSAT

Si veiem la Terra com un gran llibre obert que espera ser llegit, estarem d’acord que els fòssils són les paraules que el conformen. Si volem saber què hi diu, haurem d’aprendre a llegir, com tothom.

Durant 4.600 milions d'anys, a la Terra han aparegut i desaparegut milions d'espècies vegetals i animals. S'hi han format grans serralades que han acabat essent erosionades amb el temps. Alguns continents s'han separat i han anat a la deriva pel globus terraqüi fins a xocar contra altres, tot formant noves masses de terra. Com ho sabem? Doncs perquè, malgrat els canvis caòtics i espectaculars produïts al nostre planeta, la seva història ha quedat escrita en els fòssils i en els éssers vius. Dissortadament, la informació no és completa del tot: només n’albiren algunes petges molts espaiades i ens en falten capítols importantíssims. Tanmateix, l'argument és tan interessant com la millor novel·la de misteri.

Sortides d'observació estratigràfica per a principiants i sortides a fires i museus.

Les sortides d'observació estratigràfica estan enfocades a principiants en la paleontologia, a gent que li crida l'atenció aquest món i vol saber com identificar un estrat, quines restes fòssils pot arribar a contenir, etc. Tots els participants poden apreciar fòssils i com és poden observar i identificar sobre el terreny.