Les Foradades de les Pedritxes

Les Foradades són un indret ben conegut pels excursionistes i espeleòlegs. Un petit cingle ple de coves i petites galeries, situat al vessant oest de la carena de les Pedritxes amb un ràpid accés des del carrer de la Dauradella a la urbanització del mateix nom que es troba al vessant est.

Històricament aquestes parets s’han utilitzat per a pràctiques en cursets d’espeleologia i en canvi la seva modesta alçada no ha atret als escaladors, mes enllà d’un parell o tres de vies. El resultat més visible de tants anys de cursets són la infinitat de burinades, tacs d’espit i altres agressions que presenten aquestes roques.

Va ser l’any 2010 que dos escaladors habituals del massis, en tornar d’un viatge a Frankejura, van veure les possibilitats d’aquestes parets per a l’escalada esportiva i van començar l’equipament d’aquest sector on trobarem vies curtes i explosives de presa molt petita i grau alt.

Cal tenir present no escalar quan tinguin lloc cursos d’espeleologia, i respectar mutuament les instal·lacions d’escaladors i espeleòlegs per garantir una bona convivència de les dues activitats.