Santuari de Sant Segimon i Sant Miquel de Barretons

El Santuari de Sant Segimon es troba en una penya del vessant NW del Matagalls, a 1.230 m. d’altitud, al costat del “Collet de les Tres Creus” a Viladrau, dins del parc natural del Montseny (Barcelona).

L’origen del Santuari de Sant Segimon es remunta al segle XIII quan es va construir una capella tot aprofitant la cova que, segons diu la tradició ,va ser habitada per Segimon, rei de Borgonya,que hi va fer vida d’ermità. Al llarg de la seva història ha patit destruccions i incendis. Actualment està en procés de restauració d’una part del conjunt. Visiteu la cova de Sant Segimon que queda al nord-est de l’edifici. L’accés al recinte està restringit.

Sant Miquel de Barretons és una ermita enfilada dalt d’un roquissar a 1300 metres sobre el Santuari de Sant Segimon. El sobrenom de barretons li prové d’uns barrets de palla que s’hi guardaven, que segons una creença,guarien el mal de cap. L’ermita data del 1550. Per arribar a l’ermita, un cop sou a la cova, agafar un corriol que s’enfila amunt.

El Montseny és un massís emblemàtic, ple de llegendes, molt freqüentat per excursionistes i amants del lleure. Sant Segimon reuneix totes aquestes condicions: una bonica caminada i un indret encisador envoltat de dites populars.