Balandrau

CIM: Balandrau (2.585 m.) desde Tregurà
COMARCA: Ripollès
HORARI: 3h 15 min. (2 h + 1h 15 min.)
DESNIVELL: 700 m.
DIFICULTAT: Mitja / Alta

Interessant excursió a un del cims més característics de la valls del Freser i del riu Ter, també anomenat de Malandrau, feta pel indret més accessible, la banda sud. Aquest pic és el més meridional i d'importància per la seva alçada, d'una llarga serralada que es despenja de la carena principal pirinenca a l'alçada del cim del Bastiments, passa pel Gra de Fajol, el Pastuira i el Fontlletera i mort, després de passar pel Balandrau, al cim del Cerveris.

L'excursió es desenvolupa en un terreny de pastures, amb una base formada per pissarres del període cambrià i silurià, i degut a la seva poca duresa, aquí pràcticament no s’ha desenvolupat una erosió glacial a diferencia dels seus voltants, sobretot la banda nord, on hi tenim espectaculars vistes dels cercles glacials del Freser i de Coma de Vaca.

Itinerari sense cap mena de dificultat, ruta senzilla, un pel curta, que només demana, si hi ha boira, tornar enrera ràpidament o no sortir, doncs el terreny és molt perdedor. Abans del Balandrau, pujarem al cim de Tres Pics, un bony amb poc interès.