Pic de l’Infern

CIM: Pic de l’Infern (2.869 m.)
COMARCA: Conflent
HORARI: 4 h. 10 min. (2h 25 min. + 1h 45 min.)
DESNIVELL: 1.025 m.
DIFICULTAT: mitjana pel desnivell (alta muntanya)

Excursió força interessant per les capçaleres dels rius Ter i Freser, i ascensió a un dels cims més importants de la regió i que per pocs metres es troba situat dins de la comarca del Conflent, al llinda del Ripollès. La ruta es desenvolupa en un ambient d’alta muntanya i sense grans dificultats.

L’Infern és un cim situat en una petita carena que es despenja, pel nord, de la gran carena principal de muntanyes que van des del Canigó fins la plana Ceretana, en un punt on l’erosió glacial i la duresa de les roques (neís) ha format en la banda nord del cim, una de les zones lacustres i d’orografia glacial més importants dels Pirineus orientals marítims.

L’alçada del pic, la seva posició i la verticalitat de la seva cara nord, fan que tingui una privilegiada situació sobre la regió lacustre de Carançà i totes les muntanyes de la Catalunya nord, Cerdanya, Alt Urgell i Andorra. Terreny molt freqüentat per excursionistes i turistes, poc arbrat i molt emprat pel bestiar degut a les magnífiques pastures que hi ha en tot el recorregut. L’accés final al cim és rocallós.