Puigpedrós

El Puigpedrós o Puig de Campcardós és una muntanya de 2.915 metres situada entre els municipis de Ger, Guils de Cerdanya i Meranges, a la comarca de la Baixa Cerdanya i Porta a l'Alta Cerdanya. És el cim més alt de les comarques gironines, així com el més alt de la Baixa Cerdanya, seguida de la Tossa Plana de Lles, de 2.904,9 m.

Prop del cim s'hi troba un vèrtex geodèsic amb la referència 279073001, de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, amb una alçada de 2.913,06 i s'hi pot veure la serra del Cadí i les muntanyes d'Andorra.

Rep el seu nom del nombre de roques que es concentren en la part superior del cim.

La ruta més habitual parteix des del refugi de Malniu al terme de Meranges, amb unes 3 hores de camí o també s'hi accedeix des del refugi de la Feixa a Ger.

El Puigpedròs es el cim mes alt de la Cerdanya catalana. La seva ascensió, tot i que llarga, no te cap dificultat técnica i ens permet arribar a un mirador privilegiat. Al cim la vista avarca des del Canigo fins l'Aneto. Es una ascensió d’uns 800 metres de desnivell en la qual podem invertir entre 5 i 7 hores per pujar i baixar per la seva ruta normal. També podem allargar la excursió i fer una volta circular tonant pel llac de Malniu, o be pels llacs dels Engorgs i el GR-11. Cim molt perdedor en cas de trobar boira.